Banjaluka

Vatrogasci i Civilna zaštita čistili korito Vrbasa u Trapistima

  • 28.09.2020. 13:43

U okviru nastojanja da se u što većoj mjeri očiste svi vodotokovi pred kišnu sezonu, danas su pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite Banja Luka čistili dio korita Vrbasa u naselju Trapisti, gdje je uklonjena veća količina drveća i smeća.

"Ovo je bila i incijativa Udruženja građana "Lendrin mlin" da uredimo ovaj dio obale Vrbasa, omiljenog okupljališta za mještane Lazareva, Trapista i okolnih naselja gdje je nekoliko drveća i većih grana stvaralo prirodnu branu na kojoj se nakupljalo smeće, a ujedno je postojala mogućnost da dođe do erozije obale", istakao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne brigade Mladen Ćućun.

Na Lendrinom mlinu godinama je održavana i poznata manifestacija "Kotlićijada", koja se organizovala u okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Zahvaljujući na pomoći pripadnicima Civine zaštite, u Udruženju "Lendrin mlin" ističu da su veoma zainteresovani da se ponovo organizuje ova manifestacija, te da je veoma važno da se održava korito Vrbasa.

"U saradnji sa Gradskom upravom želimo da uredimo korito i obale Vrbasa i da ponovo pokrenemo manifestaciju koja je za kratko vrijeme postala prepoznatljiva u cijelom gradu, ali je poslije smrti prvog predsjednika Udruženja Slavka Čikića ugašena", kaže jedan od pokretača ove incijative i član Udruženja Filip Kosanović.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)