Radovi se privode kraju

Uskoro u funkciji novi spoj Lauša i Paprikovca

  • 05.09.2020. 15:30

Nova saobraćajnica koja povezuje Lauša i Paprikovca uskoro bi trebala biti puštena u funkciju.

U pitanju je projekat vrijedan 2,7 miliona KM, a prema objavi na Fejsbuk profilu gradonačelnika Igora Radojičića radovi se privode kraju.

"Spremno za puštanje u saobraćaj: završeni skoro svi radovi na saobraćajnici Lauš – Paprikovac i kružni tok na uklapanju s Ulicom Jovana Raškovića", navedeno je u objavi gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičića.

Izgradnja ove saobraćajnice je zbog konfiguracije terena jedan od najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Nova saobraćajnica duga je 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banjaluka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg "Voćnjaka", a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada Republike Srpske.

Uporedo sa izgradnjom "paralele" u pripremi je i nova linija javnog prevoza koja će saobraćati preko novoizgrađene saobraćajnice i tako spojiti više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske.

Radi se o novoj liniji "Lauš – Paralela – Centar – Zeleni most", koja će nositi oznaku "linija br. 7".

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм