Stračevica

Uskoro novi vrtić za 50 mališana

  • 22.08.2019. 11:01

Rekonstrukicja gradskog poslovnog prostora u Ulici Prve krajiške brigade na Statrčevici počela je danas i taj prostor će biti pretvoren u dječiji vrtić u kojem će biti smejšteno oko 50 djece.

Početku radova prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić, koji je rekao da će ovdje biti smještena jedna jaslićka i jedna vrtićka grupa mališana uzrasta od tri do šest godina, te da je ovo samo jedan od projekata izgradnje vrtića u gradu.

"Cilj nam je da do kraja iduće godine imamo još tri velika objekta. U toku je gradnja vrtića u Lazarevu, u toku je tender za Petrićevac, a očekujem da UNDP uskoro počne sa obnovom i proširenjem vrtića "Ježeva kućica". Očekujemo da ovi radovi u značajnoj mjeri doprinesu povećanju kapaciteta našeg Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje", rekao je gradonačelnik.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Jelena Kurtinović, rekla je da centar ima mnogo zahtjeva roditelja sa prostora Starčevici za smještaj djece u vrtiće.

"Starčevica je jedno od najvećih gradskih naselja i potrebe su velike, tako da je ovaj projekat od velikog značaja za centar, ali i za naše građane. Takođe, kada su u pitanju kapaciteti u vrtićima, u posljednje tri godine urađeno je najviše na povećanju kapaciteta naših vrtića u zadnjih 50 godina", rekla je Kurtinović.

Predsjednik Savjeta MZ Starčevica, Predrag Đajić, rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji se radi na Starčevici i od velikog je značaja za sve građane ovog banjalučkog naselja.

Vrijednost izgradnje vrtića je 190.000 KM, a rok za završetak radova je 90 dana. Izvođač radova je banjalučko preduzeće "Tekton".

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник