Banjaluka

Uskoro dogradnja Tehničke škole

  • 28.01.2019. 13:21

U banjalučkim osnovnim i srednjim školama danas se tradicionalno obilježava Sveti Sava, školska slava.

Čestitajući školsku slavu, gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao svečanoj akademiji u Gimnaziji je istakao da je ova godina još i specifična po tome jer se obilježava 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, što se takođe vezuje sa ličnošću Svetog Save.

Kako je naglasio, Grad sa banjalučkim školama ima izvanrednu saradnju.

"Iako za osnovno školstvo nismo direktno nadležni, prošle godine smo nastojali da poboljšamo uslove u nizu banjalučkih škola. Radili smo veće ili manje zahvate na 19 školskih objekata. I ove godine planiramo nastavak tih aktivnosti",  naglasio je Radojičić.

Najveći posao koji slijedi kada je riječ o srednjim školama, prema njegovim riječima, jeste dogradnja Tehničke škole gdje bi trajno trebalo da se smjesti Građevinska škola.

"Trenutno smo u fazi izrade projekta, nakon čega ćemo znati iznos sredstava i potrebno vrijeme da se taj posao izvede " rekao je Radojičić.

Grad za ovu godinu planira i izgradnju novog vrtića u Lazarevu i rekonstrukcija bar jednog. Za program energetske efikasnosti, kandidovani su jedan vrtić i tri osnovne škole, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojena sredstva za manje ili veće radove na više školskih objekata.


Svečanoj akademiji u Gimnaziji Banja Luka prisustvovale su i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić, te druge ličnosti iz javnog života Republike i grada, kao i brojni učenici i profesori te škole.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.