Banjaluka

Uručeni podsticaji za srednje stručne škole

  • 01.10.2018. 10:57

Po prvi put, Grad je izdvojio 100.000 KM za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete šest srednjih stručnih škola za izvođenje praktične nastave.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, uručio je danas ugovore o ovim gradskim podsticajima, istakavši da je Grad na prijedlog Savjeta za privredu ove godine, po prvi put, otvorio ovu liniju podrške za privredu.

"Gradski Savjet za privredu predložio je da se posebna sredstva usmjere ka srednjim stručnim školama sa iskustvom da su kabineti i oprema koji su na raspolaganju đacima u lošem stanju i djeca završavaju školu bez adekvatnog stručnog obrazovanja", kazao je Radojičić i dodao da se na javni poziv prijavilo 12 srednjih škola.

To je, prema njegovima riječima, opravdalo očekivanja, tako da će Grad nastaviti sa praksom opremanja kabineta srednjih škola.

"Ono što je važno u ovoj priči jeste to što smo uspjeli motivisati i preduzeća i privrednike, koji imaju interese za školavanje određenih zanimanja, tako da se radi o zajedničkom poslu Grada, škola i kompanija koje finansiraju dio nabavke opreme za kabinete",  rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović, istakao je da je ova  linije subvencija usmjerena ka osposobljavanju škola za izvođenje što kvalitetnije stručne prakse učenika, kako bi oni, poslije školovanja, bili u potpunosti spremni za radni angažman u svojoj struci.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.