Banjaluka

Uređene problematičnih korita, radovi u Poslovnoj zoni

  • 13.12.2018. 09:39

U okviru nastavka aktivnosti na preventivnom uređenju problematičnih korita, u narednom periodu biće obavljeni radovi na regulaciji korita potoka Glogovac u Poslovnoj zoni „Ramići-Banja Luka“.

Javna nabavka za izbor izvođača radova je raspisana ovih dana, a posao je procijenjen na 69.000 KM.

"Poučeni iskustvom iz prošle godine kada je usljed jačih padavina došlo do slabijeg protoka ovog kanala, koji prolazi kroz cijelu Poslovnu zonu i ulijeva se u Dragočajku, odlučeno je da se preduzmu preventivne aktivnosti. Procijenili smo da je potrebno da upravo na dobrobit investitora, obavimo čišćenje i betoniranje ovog kanala", istakli su u nadležnom Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Istovremeno, ovo je nastavak uređenja ovog prostora i stvaranje što boljih uslova za rad privrednika u Poslovnoj zoni.

"Grad želi da zaštiti investitore koji su uložili značajna sredstva za opremanje lokacija i nabavku opreme, te smo s tom namjerom na vrijeme pokrenuli ove preventivne aktivnosti na regulaciji korita potoka Glogovac" ,zaključili su iz resornog odjeljenja.

Prema podacima iz Poslovne zone, na ovoj lokaciji trenutno je aktivno 15 investitora koji su u različitim fazama kako izgradnje svojih privrednih objekata, tako i otpočinjanje proizvodnih procesa.

Na ponudi investitorima, uz tri slobodne parcele koje će biti spremne iduće godine, u ovoj zoni je i velika proizvodna hala sa pripadajućim zemljištem i elektro-mašinskom opremom, procijenjene vrijednosti oko sedam miliona KM.
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.