Ne jenjava kritika građana

Uložena žalba zbog ograničenja brzine na Zapadnom tranzitu

  • 09.08.2018. 08:04

Ograničenje brzine od 40 kilometara na sat na Zapadnom tranzitu, posljedica stalnih žalbi jednog stanovnika, u posljednjih nekoliko dana naišlo je na oštru kritiku građana, koji smatraju da je nedopustivo da brzina na magistralnom putu bude manja od 70 kilometara na sat.

U Odjeljenju za inspekcijske poslove kažu da su rješenje donijeli na osnovu dvogodišnjih žalbi građanina koji je dio svog posjeda dao da se izgrade magistralni put i pasarela.

"Gospodin koji živi u neposrednoj blizini magistralnog puta dao je dio svog posjeda da bi magistralni put i ova pasarela bili izgrađeni. Zbog toga smo mu morali izaći u susret i pokušati na sve načine da smanjimo emisiju buke, koja ometa njegov svakodnevni život", kažu u Odjeljenju.

Tatjana Nišić, ekološki koordinator u Odjeljenju za inspekcijske poslove, kaže da su "Putevima RS" naložili da se smanjenje buke na ovoj dionici puta riješi kroz tri faze.

"Podatke smo dobili nakon monitoringa. Prva faza rješenja je usporavanje saobraćaja, za koje je preduzeće 'Putevi RS' imalo 10 dana za izvršenje. Druga faza je sanacija kolovozne trake u roku od 30 dana, a treća faza je izgradnja zidova, odnosno bukobrana u roku od 90 dana", objasnila je Nišićeva. 

U "Putevima RS" kažu da su na rješenje Ekološkog inspektorata Odjeljenja za inspekcijske poslove uložili žalbu.

"Na navedeno rješenje Javno preduzeće "Putevi RS" je izjavilo žalbu drugostepenom organu Ministarstvu za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju RS", naveli su iz "Puteva RS".

Iz ovog preduzeća podsjećaju da je podizanje ograničenja brzine 2013. godine na dijelu magistralnog puta od prijedorske petlje do kružne raskrsnice kod Lauša za cilj imalo brže i efikasnije odvijanje saobraćaja.

U Ministarstvu za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju RS rekli su da su žalbu "Puteva RS" primili te da je ona u daljem radu.

Brzina na tom dijelu magistralnog puta smanjena je zbog žalbi jednog građanina na stalnu buku i vibracije koje nastaju zbog neadekvatnog nalijeganja automobila pri velikoj brzini na poklopac šahta.

U "Vodovodu" kažu da su 2015. godine primili dopis o šahtovima na raskrsnici ulica Krajiških brigada i Maksima Gorkog, koji stvaraju buku prilikom prelaska vozila preko njih.

"Ekipa 'Vodovoda' je izašla na teren i konstatovala da se šaht na kojem je oštećena ploča odnosi na instalacije oborinske kanalizacije, koja nije u njihovoj nadležnosti. Takođe je utvrđeno da je šaht na kojem poklopac stvara buku u našoj nadležnosti i na njega je postavljena guma", rekli su u "Vodovodu" i dodali da nakon ove intervencije nisu dobili nove žalbe u vezi s tim šahtovima.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.