Priznanje za njihov trud, rad i zalaganje

Učenici Osnovnih škola u Banjaluci dobitnici Svetosavskih nagrada

  • 23.01.2020. 19:00

Nije mala stvar kada od 16 hiljada osnovaca u Banjaluci budeš svrstan među 29 najboljih. Milana Rajilić i Nikola Roćenović su jedni od njih. Na svečanosti u Banskom dvoru dobili su tradicionalnu Svetosavsku nagradu, priznanje za njihov trud, rad i zalaganje. 

"Odličan sam učenik i pored toga bavim se i rukometom, treniram u ženskom rukometnom klubu Borac. Čast mi je zahvaliti se u ime svih dobitnika Svetosavske nagrade i u svoje lično ime i zahvaljujem vam što svake godine ne samo što mislite na nas nego i nagrađujete sve nas koji idemo putem obasjanim znanjem", kaže Milana Rajlić, učenica Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić".

"Idem u OŠ Jovan Dučić, a pored toga sviram trubu u OŠ Vlado Milošević, tj, to je Muzička škola. Ja sam takođe dobitnik Svetosavsne nagrade i svima bih se htio zahvaliti zbog toga što sam je dobio i hvala vam što mislite na nas", kaže Nikola Roćenović, učenik Osnovne škole "Jovan DUčić", i muzičke škole "Vlado Milošević".

Grad Banjaluka održava tradiciju kako bi podržali i skrenuli pažnju na najuspješnije mlade ljude, kaže gradonačelnik Igor Radojičić koji je učenicima uručio nagrade. 

"Nagrada je dijelom novčana, dijelom knjiga da ostane kao uspomena i to je jedan od naših programa i projekata koji se tiče djece i školaraca. Znate da smo nedavno u BL imali drugi ciklus sportskih stipendija, da smo imali najbolje mlade sportiste seniore i juniore koji su dobili sportske stipendije grada za ovu godinu za najbolje sportiste grada na osnovu sportskih rezultata", kaže gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić.

Svetosavske nagrade će biti uručene i najboljim učenicima banjalučkih srednjih škola. Od skoro 10 hiljada učenika, njih 17 će dobiti ovo laskavo priznanje.