Pola odjeljenja ide u izolaciju

Učenica iz banjalučke škole pozitivna na koronu

  • 03.09.2020. 18:33

Jedna grupa učenika sedmog razreda Osnovne škole "Ivo Andrić" u Banjaluci biće upućena u izolaciju narednih 14 dana, nakon što je danas novi virus korona potvrđen kod jedne učenice, potvrdila je za Srpskainfo direktorka ove škole Željka Opačić.

Po njenim riječima, sa informacijom o pozitivnom testu nastavnike je upoznala majka djevojčice, a već su upoznati i higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, te Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u skladu sa procedurama.

– Djevojčica je bila u školi samo u utorak, prvi dan škole, dok juče nije dolazila. Danas je majka obavijestima školu u pozitivnom testu na virus korona, kao i da je otac takođe pozitivan. Dom zdravlja ima spiskove učenika, tako da će ta njena grupa u kojoj je boravila taj jedan dan biti upućena u izolaciju. Već su obaviješteni i roditelji sve te djece i oni danas popodne nisu došli na nastavu. Nadam se da će od ponedjeljka već biti u mogućnosti da nastavu prate onlajn, preko Microsoft Office 365 platforme – kaže direktorka ove škole.

Ona je još jednom apelovala na roditelje da budu obazrivi i odgovorni, jer svojim ponašanjem mogu mnogo da pomognu i svojoj djeci i nastavnicima u školama tokom nastave u uslovima pandemije virusa korona.

– Mogu slobodno reći da se djeca vrlo savjesno i odlično snalaze u ovome i apelujem na odrasle da ne budu ti koji će posrnuti. Škole i nastavnici su spremno dočekali novu školsku godinu i uz pomoć roditelja možemo da što bolje zaštitimo i djecu i sve ostale u zajednici – ističe Željka Opačić.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.