Rekreacija

U Trapistima otvorena trim-staza 

  • 17.10.2018. 15:37

Nova trim-staza za šetnju i rekreaciju, u dužini od 1,1 kilometar, otvorena je danas u banjalučkom naselju Trapisti.

Nova staza izgrađena je kroz šumu u Trapistima, a ulaz na stazu se nalazi u neposrednoj blizini parkinga Zavoda "Dr Miroslav Zotović", saopšteno je iz Gradske uprave. 

Trim-staza koja vodi do naselja Kolonija u Slatini zajednički je projekat Gradske uprave i Šumskog gazdinstva Banjaluka. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je danas obišao novoizgrađenu stazu, rekao je da su građanni dobili još jednu rekreativnu stazu, u okviru nastojanja da se stvore što povoljniji uslovi za rekreativno bavljenje sportom. 

"Po ranije potpisanom ugovoru sa Šumskim gazdinstvom Banjaluka, koji se tiče šuma posebne namjene, predviđena je izgradnja ove trim-staze, koja sada postaje novi rekreativni sadržaj u našem gradu", rekao je Radojičić. 

On je rekao da Grad paralelno sa ovim poslom, sa Šumskim gazdinstvom, radi i arboretum u Trapistima. 

"Napravljen je elaborat i kreće se sa uređenjem tog područja koje će trajati nekoliko narednih godina i to će biti jedna nova rekerativna, zabavna i sportska zona", naglasio je Radojičić. 

Direktor Šumskog gazdinstva Velibor Stanić ukazao je da je izgradnja ove staze rezultat prethodnog dogovora o šumama posebne namjene na području Banjaluke. 

On je rekao da će u narednom periodu biti postavljene klupe za rekerativce, te da će se u narednim mjesecima nastaviti dodatno uređenje staze. 

"Uvjeren sam da će, kao rezultat tih napora, ova staza dobiti svoj nastavak i do same Slatine", istakao je Stanić.