U srijedu konkurs za prijem tri pripravnika - djecu poginulih boraca

  • 11.08.2019. 11:24

Grad Banjaluka će u srijedu, 14. avgusta, raspisati javni konkurs za prijem tri pripravnika sa visokom stručnom spremom - djecu poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

Konkurs će biti otvoren 15 dana od dana objave, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Na rad u Gradsku upravu biće primljena tri lica - po jedan diplomirani pravnik, inženjer arhitekture i inženjer poljoprivrede. 

"Pripravnici će biti primljeni na određeno vrijeme radi osposobljavanja za samostalan rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla, koji nakon završenog obrazovanja prvi put zasnivaju radni odnos", naveli su iz Gradske uprave. 

Pripravnički staž za lica sa završenim visokim obrazovanjem traje godinu dana, uz mogućnost ostanka na radu ukoliko zadovolje standarde rada i ako se ukaže prilika za angažovanje radnika njihovog stručnog profila. 

Ugovor, koji su potpisali grad Banjaluka i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, realizuje se u okviru "Programa podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika u 2019. godini" i predviđa da dijelom bude refundirana bruto plata za troje pripravnika.

Prijave na javni konkurs kandidati će moći da dostave lično u Prijemnu kancelariju Gradske uprave ili putem pošte, na adresu Gradske uprave.