Banjaluka

U školskoj trci učestvovalo 1.200 učenika

17:05, 19.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U školskoj trci u okviru "Vivija ran end mor vikend" festivala u Banjaluci učestvovalo je više od 1.200 učenika osnovnih i srednjih škola, a najbrže učesnike dočekala je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Trivićeva je istakla značaj banjalučkog polumaratona, koji je već postao brend međusportskim aktivnostima. 

"Veliki značaj ovog festivala je u tome što su organizovane i aktivnosti u kojima učestvuju učenici, među kojima na ovaj način promovišemo zdrav način života", rekla je Trivićeva. 

Ona je dodala da je plan Ministarstva da se sport u školama izdigne na viši nivo, te da se povećava broj časova fizičke aktivnosti. 

"Podaci govore da je to neophodno kako bi imali zdrav način rasta i razvoja djece", rekla je Trivićeva. 

Sportski direktor banjalučkog polumaratona Rada Račić izrazila je zadovoljstvo što su ovogodišnji festival otvorili osnovci i srednjoškolci, koji su došli iz 17 osnovnih i 10 srednjih škola. 

"Nadam se da će veći dio ovih mladih ljudi koji su učestvovali danas u trci da se posvete sportu i formulisati se kao sportisti", reka je Račićeva. 

Ona je izrazila zahvalnost rukovodstvu škola čiji su učenici učestvovali u trci na organizaciji i posvećenosti da aktiviraju školarce.