Tegobe izazvane visokom temperaturom

U Hitnoj pomoći za dva dana pregledano 219 pacijenata

  • 13.08.2019. 13:33

Služba hitne pomoći banjalučkog Doma zdravlja u protekla dva dana obavila je 48 kućnih posjeta, dok je u ambulanti pregledano 219 pacijenata koji su se žalili na tegobe izazvane visokom temperaturom vazduha, rekao je Srni portparol ove zdravstvene ustanove Bojan Vujičić.

Vujičić je precizirao da je juče Služba hitne medicinske pomoći imala 22 kućne posjete, dok je u ambulanti pregledano 97 pacijenata, te da su se pacijenti uglavnom javljali zbog tegoba izazvanih velikom vrućinom. 

"Pacijenti su se najviše javljali zbog stomačnih tegoba, dijareje i povraćanja, kao i zbog alergijskih reakcija i febrilnih stanja", rekao je Vujičić. 

On je dodao da u službi porodične medicine nije bilo povećanog broja pacijenata zbog velikih vrućina.

"Evidentno je da su se građani juče pridržavali uputstava kako da se ponašaju i zaštite od visoke temperature, tako da je zabilježen mnogo manji broj intervencija nego dan ranije", rekao je Vujičić. 

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.