Igor Radojičić

U Banjaluci uskoro dnevni centar za slijepa i slabovida lica

  • 28.06.2019. 12:08

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas sa predstavnicim Gradske organizacije slijepih o mogućnosti otvaranja dnevnog centra za slijepa i slabovida lica.

Na prijemu koji je Radojičić u Upravi grada organizovao za predstavnike Gradske organizacije slijepih i njihove goste iz Srbije i Slovenije povodom Vidovdana - dana i slave Gradske organizacije, razgovarano je i o obilježavanju 70 godina njihovog postojanja i rada.

Predsjednik Gradske organizacije slijepih Miroslav Mandić rekao je da su danas dobijena obećanja da će vrlo brzo biti realizovan projekat dnevnog centra za slijepa i slabovida lica.

"Naša težnja već duži niz godina je taj projekat koji bi riješio i mnoga druga pitanja, pa i rad i finansiranje naše organizacije", naglasio je Mandić.

On je dodao da su zadovoljni saradnjom sa Gradskom upravom, ali da je potrebno da ona bude još bolja i značajnija.

Mandić je izrazio nadu da će Gradska organizacija slijepih i dalje sa Gradskom upravom raditi na rješavanju problema arhitektonskih barijera, socijalnog položaja i mnogih drugih pitanja.

On je istakao da Gradska organizacija slijepih obilježava 70 godina rada i postojanja i da su sve aktivnosti koje se realizuju ove godine sa tim predznakom, a svečano obilježavanje biće na jesen, što će podržati grad i gradonačelnik.

Radojičić je nakon prijema rekao novinarima da Gradska uprava ima dobru saradnju sa nizom organizacija i udruženja koja okupljaju lica sa invaliditetom.

On je naveo da se sedam organizacija nalazi u redovnoj komunikaciji i određenom sufinansiranju iz grada, te da je grad prošle i ove godine i samostalno i zajedno sa UNDP-om organizovao javne pozive za podršku projektima udruženja lica sa invalidnošću.

Radojičić je rekao da je Gradska organizacija saveza slijepih prošle i ove godine imala podršku u projektima i zajedno sa Upravom grada radila na nizu drugih pitanja, među kojima je uklanjanje arhitektonskih barijera za lica sa invaliditetom na nekoliko desetina lokacija.

On je istakao da se uklanjanje arhitektonskih barijera radi planski već treću godinu u saradnji sa nevladinim sektorom, da bi na što više lokacija bio omogućen slobodan prilaz licima.

"Svake godine obezbjeđuje se i poseban prevoz za lica sa invalidnošću taksijem, a riječ je o usluzi koju grad organizuje posredstvom javnog poziva", naveo je Radojičić, dodajući da su to samo neki od projekata na kojima Gradska uprava radi zajedno sa Gradskom organizacijom slijepih.

On je dodao da je danas imao priliku da čuje iskustva ljudi iz Srbije i Slovenije, te da još ima puno pitanja i problema na kojima se može raditi.

Gradska organizacija slijepih Banjaluka sa okolnim opštinama koje pripadaju ovoj organizaciji ima oko 340 članova.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.