"Food Outlet"

U Banjaluci otvorena prodavnica sa cijenama dvostruko nižim od redovnih

  • 03.04.2019. 19:35

Banjaluka je dobila prvu prodavnicu sa dvostruko nižim cijenama namirnica. Popularno nazvan "Food Outlet", prva je takva prodavnica u Srpskoj, a druga u BiH, koja sve artikle prodaje po cijenama nižim za 50 odsto od redovnih.

Namirnice su pred istekom roka trajanja ili sa oštećenom ambalažom, ali su potpuno bezbjedne. Višak takve robe veliki marketi šalju nama, a mi ih dalje prodajemo po znatno nižoj cijeni, objašnjava vlasnica Marinka Stojić. 

"Imamo sve potrebne dozvole od strane naših dobavljača za svu robu, pogotovo mliječnog i životinjskog porijekla. Imamo sve potrebne sertifikate i stojimo iza toga i garantujemo do posljednjeg dana da je naša roba u potpunosti ispravna. Na našim policama se, u suštini, ne bi mogla pronaći da nije tako", kaže Marinka.

Prodavnica je otvorena prošle sedmice, a posjećuju je građani raznih profila. Od penzionera i studenata, do znatiželjnih profesora i direktora. Vlasnici kažu, praznih ruku niko ne izađe. 

Pored povoljnih cijena, cilj jedne ovakve prodavnice je i podizanje svijesti o pretjeranom bacanju hrane. Prema zvaničnim procjenama, u Evropskoj uniji na primjer godišnje se zbog bacanja hrane izgubi čak 140 milijardi evra. 

Poluprazne police dokazuju da je zainteresovanost kupaca velika, a vlasnici tvrde da nova roba stiže već sutra. Kažu da njihov primarni cilj nije zarada, nego podizanje svijesti o tome kolika količina hrane svakodnevno bude bačena iz marketa zbog isteka njenog roka trajanja.

Тагови:
  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм