„Banjaluka se gradi"

Troatori i biciklistička staza od Rebrovca do „Naprijedovog“ stadiona

  • 11.04.2019. 12:34

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, nova biciklistička i pješačka staza biće izgrađene na potezu od kružnog toka na Rebrovcu do gradilišta novog dijela Istočnog tranzita kod „Naprijedovog“ stadiona.

Radovi na izgradnji trotoara i biciklističkih staza, u ukupnoj dužini od 1,25 kilometara, počeće idućeg mjeseca, a za ovaj projekt iz gradskog budžeta biće izdvojeno 700.000 KM. Radove će izvoditi preduzeće „Građenje Đurić“.

Prvi dio ovih staza, u dužini od oko 800 metara, gradiće se na potezu od kružnog toka kod Rebrovačke crkve do „malog“ kružnog toka na ukrštanju Bulevara Desanke Maksimović sa Istočnim tranzitom. Prema projektu, staze će biti građene između postojećeg drvoreda, na trasi popularnog, improvizovanog šetališta.

"Trasa se, dalje, nastavlja izgradnjom obostranog trotoara i biciklističke staze uz novoizgrađenu dionicu istočnog tranzita od „Asa“ prema Ulici Cara Lazara u dužini od oko 450 metara", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Ovaj projekt izvodiće se uporedo sa izgradnjom nove dionice Istočnog tranzita, na potezu od pravoslavne crkve u Obilićevu do „Naprijedovog“ stadiona. Radovi, u vrijednosti od 1,5 miliona KM, počeli su 1. aprila, a trebalo bi da budu završeni u roku od pet mjeseci. Na ovoj dionici takođe će biti izgrađene trotoari i biciklističke staze.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)