Gorući problem u gradu

Traži se mjesto više: Banjaluka proširuje nultu parking zonu

  • 27.11.2018. 10:19

U Banjaluci se svakodnevno traži parking mjesto više. Ovo je jedan od gorućih problema u gradu. Ipak, uskoro bi trebalo da dočeka rješenje. 

Širenjem nulte zone, koja trenutno obuhvata oko 200 mjesta, dobiće se više parkinga u samom centru. 400 dodatnih mjesta smanjiće i gužvu koju stvaraju oni koji dolaze u centar grada i ostaju parkirani cijeli dan. 

Banjalučani bi ovo mogli dočekati već na proljeće.

Novi prijedlog donijeće i poskupljenja u nultoj zoni, za koliko, još se ne zna. Prijedlog s varijantama bi uskoro trebalo da se nađe i na stolu gradonačelnika. 

Ipak, za koju god varijantu da se odluče, završnu i glavnu riječ ima Skupština grada s obzirom na to da je riječ o komunalnoj usluzi. 

Iz resornog odjeljenja tvrde da bi prihode od povećanja utrošili na unaprjeđenje usluge javnog prevoza, povećanje broja trotoara, te biciklističkih staza. 

Trenutna cijena parkinga u nultoj zoni iznosi jednu marku po satu. Ista cijena je i za parkiranje u prvoj zoni, dok druga zona košta svega pola marke.
 

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.