Građanska patrola

Traže stubiće za zaštitu od nesavjesnih vozača

  • 04.12.2018. 12:10

Sugrađani su putem "Građanske patrole" prošle sedmice prijavili nepropisno parkiranje na zelenim površinama u Ulici Tihomira Tihe Damjanovića, te zatražili da se te površine od nesavjesnih vozača zaštite postavljanjem stubića.

Kako su naveli iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, u skladu sa mogućnostima postaviće zaštitne stubiće i na ovoj lokaciji, u okviru akcija koja je već započela u užem gradskom jezgru.

Prema njihovim podacima, do kraja godine će biti postavljeno 400 zaštitnih stubića na više lokacija na području grada kao zaštita zelenih površina od nepropisno parkiranih vozila.

Proteklih dana, stubići su postavljeni u Aleji Svetog Save na zelenoj površini, u Ulici vojvode Momčila kod prostorija Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u parku "Mladen Stojanović" kod trim staze, te na Bulevaru cara Dušana.

Putem mobilne aplikacije, građani su prijavili i prekoračenje radnog vremena i preglasne muzike u ugostiteljskom objektu u Ulici Novice Cerovića, a iz Komunalne policije navode da je ovakve prijave najbolje prijaviti telefonskim putem zbog brže reakcije službe.

Prijavljeno je, između ostalog, i da je u Knežopoljskoj ulici broj 3, parkirano vozilo već duže vremena i da zauzima parking mjesto. Iz Komunalne policije odgovaraju da su ovu prijavu dobili već više puta, te da je riječ o registrovanom vozilu i da nemaju osnova za postupanje.

I prošle sedmice, više prijava je došlo zbog nepropisnog odlaganja otpada i nepropisnog parkiranja.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб