Šef Kluba odbornika SNSD-a

Topić: Biće usvojen budžet Grada, ali i amandmani

  • 14.04.2021. 19:20

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić istakao je da će biti usvojen ovogodišnji budžet Grada Banjaluka, ali i amandmani te stranke, koje gradonačelnik nije prihvatio, a predviđaju jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima i porodiljama od po 500 KM.

„Budžet ćemo podržati zbog građana”, ukazao je šef Kluba odbornika SNSD-a.

Pozvao je gradonačelnika da već sutra krene u izradu rebalansa budžeta, jer ovaj koji je predložen nije dobar, niti realan te da će morati i povećati stavku za porodilje.

„U budžetu ne vidimo stavku o besplatnom javnom prevozu za penzionere, već smanjenje karte za 20 odsto i to izgleda kao pomoć prijevoznicima, a ne najstarijoj populaciji. Nema ni bolnice, besplatnih udžbenika za sve osnovce, mostova, kružnih tokova, sanacije liftova, a imamo smanjenje sredstava za privredu”, rekao je Topić u obraćanju gradskom parlamentu na vanrendom zasjedanju.

Niko, kaže, ne može reći da ne treba dati jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima i porodiljama.

I odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka Borivoje Obradović upozorio je da je gradonačelniku Banjaluke jedini cilj ulica.

„To je gradonačelnik i rekao tokom nedavnog gostovanja na BHT. Samo ne znam da li je tom izjavom želio da obraduje gledaoce u Federciji BiH ili da uplaši nas u Republici Srpskoj", rekao je Obradović i dodao da za tu ulicu postoji potvrda u predloženom budžetu, gdje je, kaže, predviđeno da troškovi za sanitetsko obezbjeđenje skupova budu povećani za 39 odsto.

Podsjetio je i čemu su sve predlagači amandmana bili izloženi u proteklom periodu.

"Amandmani su bili nazivani genocidnim, a oni koji su ih predložili hoštaplerima, a na ponou na gradskom trgu su bile fotografije odbornika, koji su se usudili da drugačije misle u odnosu na gradonačelnika. Imali smo i Skupštinu na kojoj smo imali priliku da vidimo da gradonačelnik nije u stanju da najbolje kontroliše svoje emocije. Vidjeli smo i da je gradonačelnik bio u stanju da u salu uvede i građane i na taj način spriječi usvajanje budžeta sa amandmanima”, rekao je Obradović.

Nažalost, kaže, to nije bilo ono najgore što se moglo vidjeti kada su pale maske.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)