Todorović: Zlonamjerni napadi mogu otežati borbu protiv virusa

  • 01.04.2021. 17:05

Direktor Doma zdravlja u Banjaluci Nevena Todorović ocijenila je neodgovornim, zlonamjernim i nepromišljenim najnovije napade pojedinih banjalučkih političara na nju, ljekarsku profesiju i ustanovu koju vodi, ističući da takvi istupi grad na Vrbasu mogu dovesti u još nezavidniji položaj kada je riječ o borbi protiv pandemije virusa korona.

Todorovićeva je rekla da izjave poput: "Bolje je umrijeti u bolesti nego dopustiti da se vi igrate sa životima", kao i "Jutros sam bacio svoju zdravstvenu knjižicu, ne treba da me liječe ljudi poput vas", predstavljaju direktan udar na zdravstveni sistem, koji može poljuljati povjerenje građana u zdravstvene radnike, te imati nesagledive posljedice na zdravlje stanovništva.

"Svako ko iznosi ovakve i slične stavove mora da snosi moralnu i svaku drugu odgovornost za sve što njegove poruke mogu da proizvedu, a što u konačnom ishodu može negativno uticati na zdravlje svih naših sugrađana", navela je Todorovićeva.

Ona je ponovila da izjave pojedinih javnih ličnosti u izuzetno teškim danima za zdravstvene radnike i građane Banjaluke smišljeno mogu da dovedu do netrpeljivosti prema "bijelim mantilima" koji danonoćno daju maksimum u pružanju usluga stanovništvu, ali i do nepovjerenja u zdravstveni sistem, proces vakcinacije i nepoštovanje epidemioloških mjera.

Todorovićeva je podsjetila da se više od godinu zajedno sa kolegama danonoćno bori protiv pandemije da bi se građanima obezbijedila što brža, bolja i efikasnija zdravstvena zaštita.

"Kao direktor Doma zdravlja i odbornik u Skupštini grada Banjaluka zalažem se za ustanovu kojom rukovodim, za zdravstvene i sve druge radnike na način da obezbijedim više sredstava u gradskom budžetu i od Fonda zdravstvenog osiguranja kako bismo mogli nesmetano nastaviti da pružamo zdravstvene usluge građanima", istakla je Todorovićeva.

Ona je navela da su finansijska sredstva zdravstvu neophodna kako bi zadržalo postojeći nivo zaštite putem ambulanti za akutne respiratorne infekcije i kovid ambulanti, kao i svih ostalih službi, centara, jedinica i odjeljenja.

"Ta sredstva su nam potrebna i za nabavku medicinske opreme, sanitetskog vozila, digitalnog mamografa i svega ostalog što smo i naveli u planu budžeta Doma zdravlja za ovu godinu, a koji smo pravovremeno dostavili na uvid u Gradsku upravu", podsjetila je Todorovićeva. 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина