Direktor Doma zdravlja Banjaluka

Todorović: Vakcinacija izazov, ali i najbolje rješenje

  • 25.01.2021.13:52

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da ovu zdravstvenu ustanovu u narednom periodu očekuje početak vakcinacije, koja je veliki izazov, ali i najbolje rješenje u borbi protiv širenja virusa korona i stavljanja pandemije pod kontrolu.

Todorovićeva je navela da je u proteklih pet-šest dana zabilježen veći broj pacijenata koji dolaze na preglede i veći broj pozitivnih lica u odnosu na prvih 10 dana januara, što će, kako je ocijenila, uz vakcinaciju, dodatno otežati rad Doma zdravlja.

"Ali, sigurna sam da ćemo uspjeti da odgovorimo ovom zadatku koji je pred nama i da ćemo na najbolji mogući način sprovesti vakcinaciju", rekla je Todorovićeva nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine grada Banjaluka Mladenom Ilićem.

Ona je izrazila očekivanje da će vakcine protiv virusa korona u Republiku Srpsku stići krajem januara, te da banjalučki Dom zdravlja već ima spremne operativne planove i timove koji će sprovoditi vakcinaciju.

Ilić je istakao da je Dom zdravlja Banjaluka u proteklih godinu dana ponio najveći teret u borbi protiv virusa korona, te da će se u narednom periodu tek vidjeti rezultati rada, ali i žrtva koju su podnijeli radnici ove ustanove.

"Da bismo im pomogli u daljem funkcionisanju, potrebno je da grad Banjaluka u ovoj godini izdvoji mnogo veća sredstva nego što je to bilo u prethodnim godinama", rekao je Ilić.

Ilić je naveo da će sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem razgovarati o tom pitanju kako bi u nacrtu budžeta, koji je trenutno u izradi, bila uvrštena veća sredstva za Dom zdravlja.

"Siguran sam da će Stanivuković obezbijediti takvu vrstu sredstava, a cilj je da se zadrži trenutna radna snaga ove zdravstvene ustanove, te da ne dođemo u situaciju da smo primorani da otpuštamo ljude", rekao je Ilić.

On očekuje da će na proljeće, uz vakcinaciju stanovništva, Banjaluka i Republika Srpska izaći iz krize uzrokovane pandemijom virusa korona.