Bivša direktorica OŠ "Ćirilo i Metodije"

Tešić-Milojević dala otkaz u školi i bez konkursa primljena u Gradsku upravu Banjaluka

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2021. 12:32

Olgica Tešić-Milojević odnedavno radi u Odjeljenju za obrazovanje i kulturu u Gradskoj upravi Banjaluka, iako za to radno mjesto nije bio raspisan Javni konkurs.

Prema saznanjima ATV-a ona je dobila ugovor na tri mjeseca, nakon čega bi trebalo da bude raspisan konkurs za radno mjesto koje je Tešić-Milojević već popunila.

Naime, Olgica Tešić Milojević donedavno je bila direktorica Osnovne škole "Ćirilo i Metodije" u Piskavici, da bi onda dala otkaz kako bi mogla da počne da radi u Gradskoj upravi.

Kako ATV saznaje, ona se već predstavlja kao budući načelnik Odjeljenja za obrazovanje i kulturu, uprkos tome što ima ugovor na samo tri mjeseca.

Bliski odnosi sa Stanivukovićem

Tešić-Milojević u bliskim je odnosima sa trenutnim gradonačelnikom Banjaluke, a kako su nam pojedini mještani potvrdili ona je tokom predizborne kampanje "radila za Stanivukovića", odnosno skupljala glasove.

Na početku školske godine Stanivuković je bio u posjeti Piskavici gdje ga je ugostila tadašnja direktorica škole u ovom mjestu, a, kako saznajemo, on joj je tada obećao da će pronaći angažman za nju u Gradskoj upravi, jer je uskoro trebalo da joj istekne mandat na mjestu direktora škole.

Stanivuković je, po svemu sudeći, obećanje dato Olgici Tešić-Milojević ispunio, a ona je dala otkaz prije isteka mandata kako bi što prije prešla u Gradsku upravu.

Problemi u školi u Pisakvici

Osnovna škola "Ćirilo i Metodije" u Piskavici je u problemima je s obzirom na to da su drva za grijanje na izmaku, a sezona grijanja je već počela.

Nismo uspjeli da dobijemo informacije da li je Tešić-Milojević naručila drva prije nego što je podnijela ostavku, jer je škola trenutno bez direktora, a sekretar nije mogao da nam da bilo kakve informacije jer za to nije ovlašten.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)