Predsjednik Poligrafa

Talić: Suturlija kao nova turističko-sportsko rekreativna destinacija

  • 12.04.2019. 19:03

Suturlija bi uskoro mogla postati nova turističko-sportsko rekreativna destinacija sa svim pratećim sadržajima neophodnim za razvoj lokalnog turizma. Zaključak je to radnog sastanka koji je organizovao Zoran Talić, predsjednik Poligrafa sa stručnjacima iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma.

Talić kaže, vizija je da kanjon Suturlije, koji je samo dva kilometra udaljen od centra grada, pretvorimo u omiljeno okupljalište građana i turista.

"Ideja je da napravimo ljepši ambijent i da ta destinacija bude pristupačna svim ljubiteljima prirode. S tim ciljem u narednom periodu uputiću prijedlog za utvrđivanje zoning plana nadležnima kako bi taj lokalitet pretvorili u jedan sasvim novi sportsko-rekreativno turistički centar na području Banjaluke", istakao je Zoran talić, predsjednik Poligrafa.

Goran Dimitrić, stručnjak iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma kaže, Suturlija kao novi projekat u cilju razvijanja turističke ponude grada, svakako ima potencijal da privuče još više turista u Banjaluku. 

"Na poziv gospodina Talića, formirali smo tim stručnjaka sa željom da napravimo najadekvatniji ambijent na lokalitetu Suturlije kako bi ga pretvorili u novu sportsko-rekreativnu destinaciju", naglasio je Dimitrić.

Govoreći o potencijalima "Suturlije", sa sastanka je napomenuto da u obuhvatu buduće turističko-rekreativne destinacije, neophodno je sačuvati postojeće potencijale kao što su penjališta sa određenim brojem smjerova, ali napraviti i nove sadržaje za sve posjetioce. 

Između ostalog, sa sastanka je zaključeno da buduća turistička destinacija nosi epitet "Park prirode Suturlija".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.