Biser prirode koji treba da bude prisupačniji građanima

Zoran Talić: Suturlija ima potencijal da postane porodična, rekreativna i turistička oaza Banjaluke

  • 17.04.2019. 14:50

Suturlija, koja se nalazi samo dva kilometra od centra grada, je biser prirode koji treba da bude pristupačniji građanima i turistima. Lokalitet kanjona Suturlija treba da postane nezaobilazna destinacija svih naših sugradjana i turista koji posjećuju najveći grad Srpske, rekao je Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka na današnjoj  konferenciji za novinare koji je održao na ulazu u kanjon Suturlije.

 " Oko ideje sportsko rekreativno turističke zone Suturlija treba da se okupe gradjani, rekreativci, sva udruženja i institucije. To je projekat na duže staze i zato  pozivam sve zainteresovane da se uključe kako bi Suturlija kao prirodna oaza postala središte okupljanja svih naših sugradjana i turista“ rekao je on.

Talić dodaje da Suturlija može biti područje za sportske terene, porodično izletište, ribogojilište, ekskurzije, te brojne druge sadržaje. Urbanista Goran Dimitrić rekao je da je u okviru zone Suturlija planirana izgradnja pješačko-biciklističkih staza, sportskih terena i ostalih sadržaja koji bi upotpunili prirodno okruženje ovog izletišta. Preuredjenje bi se obavljalo u nekoliko faza.

" Prostornim planom Banjaluke, predviđen je park prirode Suturlija na tom području. Krajnji cilj je izrada planskih dokumenata za to područje kojim bi se jasno definisao način korišćenja lokaliteta kanjona Suturlije, a sve s ciljem pristupačnosti gradjanima", rekao je Dimitrić. 

Rekreativac Željko Majdandžić dodaje da bi u prvoj fazi fokus bio na sadržajima za porodicu, ali i rekreativce. 

„U prvoj fazi poseban akcent bio bi na sadržajima za porodicu. Ova lokacija je idealna i za djecu, jer se nalazi na samo dva kilometra od centra grada. Takodje, neophodno je sačuvati postojeće potencijale kao što su penjališta sa određenim brojem smjerova, ali napraviti i nove sadržaje. Cilj nam je da se Suturlija predstavi široj javnosti i regionu“ rekao je on.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.