Banj brdo

Stepenice kod spomenika biće sanirane do 27. jula

  • 08.07.2018. 11:50

Sanacija pristupnih stepenica kod spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu trebalo bi da bude završena prije 27. jula kada se obilježava Dan ustanka protiv fašizma, rečeno je u Gradskoj upravi Banjaluka.

Načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović rekao je da su do sada završene gornje etaže prilaza spomeniku i da se radi na donjim. 

"Na inicijativu gradonačelnika, odlučili smo da obnovimo pristupne stepenice o trošku Grada kako bi se omogućio nesmetan pristup spomeniku prilikom obilježavanja važnih istorijskih datuma", rekao je Keserović. 

On kaže da se spomenik palim Krajišnicima nalazi na spisku spomenika od interesa za Republiku Srpsku i BiH, te bi njegovu eventualnu obnovu morala da odobri Vlada Srpske. 

"Potrebna su velika sredstva da bi se to ostvarilo", rekao je Keserović i dodao da je Grad jedino nadležan za obnovu pristupnih stepenica spomeniku. 

Sredstva za obnovu stepenica u iznosu od 45.000 KM izdvojena su iz gradskog budžeta odnosno iz granta za održavanje spomenika i spomen-obilježja, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Keserović je naveo da je u nadležnosti Grada više od 40 spomenika i spomen- obilježja, od kojih je većina sanirana. 

"U toku je sanacija spomenika u Stričićima, koju planiramo da završimo do početka ovogodišnjeg `Kočićevog zbora`. Radovi se izvode na još šest spomenika iz odbrambeno-otadžbinskog i Drugog svjetskog rata", dodao je Keserović.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.