Donacija Adiko banke

Starčevica dobila dječije igralište

  • 05.10.2018. 17:37

Mališani Starčevice dobili su novo, savremeno dječije igralište u Ulici Sime Miljuša, sagrađeno u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Novoizgrađeno igralište donacija je Adiko banke, a danas su ga svečano otvorili gradonačelnik Igor Radojičić i članica Uprave Adiko banke Banja Luka, Žaklina Dimitrijević.

Radojičić je kazao da je ovo 19. dječije igralište sagrađeno u okviru ove akcije, podignuto u posljednjih godinu i po dana.

"Zahvaljući donaciji Adiko banke, koja se svesrdno uključila u ovu akciju, mališani iz našeg najvećeg naselja dobili su novo mjesto za igru", kazao je Radojičić. 

Kako je istakao, Starčevica, kao veliko naselje, ima potrebu za još dječijih igrališta.

Najavio je da će uskoro biti otvoreno i novo igralište za mališane u Novoj varoši, te pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu akciju.

Novootvoreno igralište u Sime Miljuša opremljeno je brojnim savremenim rekvizitima, koji zadovoljavaju najviše svjetske standarde.
 
"Mi smo u okviru naše strategije društveno odgovornog poslovanja odlučili finansirati obnovu igrališta na Starčevici, kako bi najmlađi stanovnici ovog naselja dobili adekvatno mjesto za igru u neosrednoj blizini svojih domova", istakla je Žaklina Dimitrijević, te dodala da Adiko banka kontinuirano radi na projektima koji unapređuju životne uslove djece i mladih.

Prema njenim riječima, Adiko banka, kao društveno odgovorna kompanija, doniraće i GPS narukvice za djecu sa autizomom, a planirana je i donacija udžbenika za učenike nekoliko osnovnih škola u BiH.