Banjaluka

Stanivukovićeva kandidatura zahladila odnose između SDS-a i PDP-a

  • 06.06.2019. 11:29

Slavko Grbić, novizabrani predsjednik banjalučkog odbora SDS-a, poručio je da ova stranka treba dati kandidata za gradonačelnika Banjaluke, saznaje Insajder.

Naime, tokom izborne skupštine Gradskog odbora SDS Banjaluka, koja je nedavno održana u banjalučkom „Sajmu“, Grbić je pred nekoliko stotina članova Gradskog odbora i brojnim gostima kategorički ustvrdio da SDS treba da da kandidata za gradonačelnika i da to treba da bude predsjednik Gradskog odbora.

Međutim, samo dan nakon ove iznenađujuće objave,PDP je poručio da će Draško Stanivuković biti kandidat za gradonačelnika ispred te stranke i da je, kako su saopštili „važno da Banjaluka ovaj put ima gradonačelnika koji ima ogromnu energiju i koji dolazi iz PDP-a i političkih opcija koje decenijama nisu vladale ovim gradom“.

Portal navodi da njihovi izvori tvrde da je PDP namjerno objavio Stanivukovićevu kandidaturu odmah nakon Izborne skupštine banjalučkih SDS-ovaca kako bi svog koalicionog partnera, praktično, doveli pred svršen čin.

"Mnogi u SDS-u ni najmanje nisu srećni zbog toga što je PDP godinu i po prije lokalnih izbora objavio ime kandidata za gradonačelnika Banjaluke, a da se prethodno nisu konsultovali sa svojim glavnim koalicionim partnerom. O tome će  narednih dana sigurno biti ozbiljnih rasprava između čelnih ljudi SDS-a i PDP-a", prenosi Insajder.

(Insajder)