Banjaluka

Stanivuković u gradonačelničku fotelju bez plana epidemioloških mjera

  • 24.12.2020. 16:53

Kakve će epidemiološke mjere Banjalučani morati da poštuju tokom praznika, niko ne zna. Pa ni Draško Stanivuković koji od danas rukovodi gradom, ali i gradskim štabom za vanredne situacije.

Mjesec dana zvanične, i više od dvije godine nezvanične kampanje, Stanivukoviću su trebalo da budu dovoljne da, barem okvirno za svaku nadležnost smisli okvirni plan rada. Ali nisu bile. 

Mlađahni gradonačelnik obećao je danas kule i gradove. Jednu, kako kaže, potpuno drugačiju atmosferu i mjere štednje. Zaboravio je ipak, čini se, mjere koje bi trebalo da budu usvojene već ove sedmice. Pa tako ni građani, ni ugostiteljski radnici ne znaju u kakvoj će atmosferi dočekati Novu godinu. I to za svega sedam dana.

Zašto u planu nema ni okvirni plan donošenja mjera, kada je najglasnije kudio mjere republičkog i gradskog štaba, ne objašnjava. Naprotiv, savjete će, kaže, tražiti upravo od onih koji su predlagali i dosadašnje mjere.

"Treba da sjednem sa štabom koji danas postoji. Ja ću samo biti neko ko će predsjedavati. Želim da čujem i upute tih ljudi, da donesem odluke", kaže novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Zanimljivo je i da se danas poziva na te iste mjere kojima je svakodnevno tražio zamjerku. 

"Čekajte da zasjedim sa timom da vidimo šta misle, i kada nešto kažemo, da ljudi se na vrijeme pripreme.
- Nova godina je za 6 dana.
Da, za sad sve mjere koje važe i koje grad poštuje su mjere koje je Republički štab donio. Ja pozivam građane da poštuju mjere republičkog štaba. One su jedine važeće", rekao je Stanivuković.

U podne se Draško Stanivuković u odgovorima na pitanja ATV-a oslanjao na mjere Republičkog štaba i pozvao na njihovo poštovanje. Samo 3 sata ranije, kada je došao da preuzme dužnost, mjere je i sam prekršio. I to tokom pozdravljanja sa grupom okupljenih u kojoj je svakako bilo više od dozvoljenih 50 osoba.