Stanivuković se pohvalio podrškom osuđenog pedofila

  • 22.10.2020. 20:39

Draško Stanivuković, kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, pohvalio se javnom podrškom osuđenog pedofila, saznaje gradskiportal.com.

Stanivuković je juče, naime, razgovarao sa Strankom socijalne sigurnosti srpskih boraca, a vodeće mjesto u delegaciji ove partije zauzimao je Ostoja Bilak, pravosnažno osuđen za obljubu 14-godišnje djevojčice.

Kako su mediji ranije pisali, Bilak je osuđen 2008. godine, nakon što je sklopio sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom. Prema presudi, 65-godišnji Bilak je, zajedno sa više drugih lica, plaćao za seks 14-godišnjakinji. Po hapšenju, Bilak je priznao krivicu, a osuđen je na tri mjeseca zatvora.

Da stvar bude gora, Stanivuković je u objavi poslije sastanka sa delegacijom ove stranke, među njima i Bilakom, saopštio kako će, "kad pobijedi, formirati ekspertsku gradsku upravu uključujući i Odjeljenje za boračko invalidsku zaštitu gdje će doći oni koji najbolje poznaju probleme ove populacije", implicirajući, tako, upravo na učesnike ovog sastanka, među njima i osuđenog pedofila.

(gradskiportal.com)