Stanivuković PDP-ov kandidat za gradonačelnika, upitna podrška ostatka opozicije

  • 05.07.2020. 19:25

Draško Stanivuković kandidat je PDP za gradonačelnika Banjaluke. Jelena Trivić nosiće odborničku listu.

Ubjeđuju da se niko ne ljuti i da su se sve dogovorili. Uvjereni su da će Stanivuković biti zajednički kandidat opozicije. Od ostatka te iste opozicije na zvaničnom predstavljanju PDP-ovog omladinca danas nije bio niko. 

“U narednih 10 dana imaćemo zajednički sastanak potpisivanje naše saradnje bićete upoznati sa svim pojedinostima i jednom za svagda opozicija će imati zajedničkog kandidata”, kaže Stanivuković.

“Ubijeđen sam da će opozicija imati jednog kandidata iza kojeg će stati vi u to nemojte da sumnjate", kaže Branislav Borenović.

Draško Stanivuković u svom timu vidi i Milana Radovića.

Radović s druge strane pregovara sa SDS-om. Ako tamo i osvane, podržaće kandidata kojeg podrži ta stranka, kaže za ATV.

A to, barem kako sada stvari stoje, nije Draško Stanivuković. SDS bi mogao da ima svog kandidata. Prvi čovjek banjalučkog SDS, i danas poručuje da bi kandidat mogao da bude upravo on. Što znači da od njihove podrške Stanivukoviću, izgleda i nema ništa. 

"SDS je u ovom času, dakle moj Izvršni odbor mene odabrao kao potencijalnog kandidata u budućim danima mi ćemo imati koalicione razgovore i vi ćete jako brzo saznati", kaže Slavko Grbić.

U PDP-u tvrde da dileme nikada nije ni bilo, iako se na zvaničnu objavu kandidature čekalo neobično dugo, s obzirom da se Stanivuković kandidatom proglasio još prošle godine.

Jelena Trivić koja je do juče tvrdila da nije isključeno da će biti kandidat danas tvrdi da je Draška Stanivukovića predložila i ona. A sukoba, kaže, između njih nema, što se, po kiselim osmjesima, mlakim zagrljajima i atmosferi koja se na današnjem predstavljanju kandidata mogla rezati nožem, ne bi reklo.

Stanivuković i Trivićeva poslanici su u Narodnoj Skupštini. Tamo su ih najvećim dijelom odveli glasovi sa Trga.

Teško da na te glasove više mogu da računaju. Baš na Trgu PDP-ov kandidat za gradonačelnika i budući nosilac odborničke liste, mandata u Parlamentu odricali su se deklarativno.

Tamo sjede i galame već drugu godinu. Draško Stanivuković student je druge godine ekonomije, i to već nekoliko godina. Bez obzira na to, u sve se razumije.