Stanivuković ne želi niže cjene smještaja u gradskim vrtićima

  • 30.03.2021. 11:25

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ne želi niže cijene smještaja djece u gradskim javnim vrtićima.

Ovu poraznu činjenicu, u vrijeme kada se na svim nivoima predlažu mjere za poboljšanje nataliteta Srpskoj, Stanivuković je potvrdio u obraćanju na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka.

Tokom odgovora odbornicima SNSD-a u vezi sa prijedlogom da se smanji cijena smještaja mališana u javnim vrtićima, a za koje se izdavaju sredstava iz gradske kase, Stanivuković je rekao „da to jeste pozitivno za građane, ali da li to budžet može da istrpi".

Pokušao je da nađe opravdanje za svoje porazne navode usmjerene protiv najmlađe populacije, upitavši zašto se to nije mijenjalo od 2010.godine.

Begić uhvaćen u laži

I odbornik PDP Ivan Begić uhvaćen je laži, tvrdeći da je u petak propao treći pokušaj da se održi sjednica Komisije za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja, zbog nepojavljivanja članova skupštiske većine.

Begićeve tvrdnje odbacio je kao netačne šef Kluba poslanika SNSD-a Dragoslav Topić, podsjetivši da je u istom terminu zakazana i sjednica o predloženom ovogodišnjem gradskom budžetu, kojoj su zbog važnosti morali prisustvovati.

I odbornik SNSD-a Zoran Popović suočio je Begića sa činjenicom da on nije bio prisutan na prvoj sjednici pomenute komisije, a na drugoj mu je sva pažnja bila posvećena pisanju bloga.

"Pričajte onako kako jeste. Nemojte stvari izvlačiti iz koteksta", upozorio je Popović odbornika PDP-a i podsjetio ga da su materijali za raspravu na sjednici Komisije trebalo da "sačekaju" usvajanje budžeta.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок