Banjaluka nekada

Stanić: Za poslovne subjekte iz ugostiteljstva i turizma obezbijediti 500.000 KM

17:25, 22.03.2021.
Izvor: Srna
Klub Ujedinjene Srpske u Skupštini Grada Banjaluka uputiće u proceduru amandman kojim se traži da se u budžet grada za ovu godinu uvrsti iznos od 500.000 KM koji će biti namijenjen za subvencije poslovnim subjektima iz oblasti ugostiteljstva i turizma i poslodavce koji zapošljavaju oko 12.000 radnika.

"Dok sam bio načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku usvojen je moj prijedlog da se iznos od 350.000 KM uputi prema poslovnim subjektima iz oblasti ugostiteljstva i turizma, koji im je i poznat, ali nažalost zbog promjene rukovodstva i odgađanja budžeta ta odluka se nije našla na sjednici Skupštine", saopštio je šef kluba odbornika Ujedinjene Srpske Neven Stanić.

On je dodao da se u prijedlogu budžeta sada nalazi iznos od 200.000 KM za poslovne subjekte iz oblasti ugostiteljstva i turizma, koji, smatra on, nije dovoljan, jer su ugostitelji u teškoj situaciji već godinu dana.

"U vrijeme pandemije virusa korona bitna je institucionalna podrška onima koji su najteže pogođeni, koji se primarno bave ovim privrednim sektorom i koji hrane svoje porodice i djecu. Nepotrebno je da se skupovi politizuju, već da se urade konkretni koraci", naglasio je Stanić.