Banjaluka

Stajališta za autobuse pomjeraju sa ulice

  • 13.08.2019. 10:51

Izgradnja stajališta za autobuse izvan kolovoza počela je u banjalučkom naselju Lazarevo radi poboljšanja bezbjednosti putnika u gradskom prevozu, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, stajalište na Bulevaru Milutina Milankovića će obostrano biti izmješteno izvan kolovoza, uz obilježavanje pješačkog prelaza. 

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović rekao je da je riječ o veoma frekventnoj saobraćajnici koja vodi ka Zavodu za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" na kojoj se autobusi gradskog prevoza, prilikom ulaska i izlaska putnika, zaustavljaju na kolovozu. 

Prema njegovim riječima, često dolazi do neugodnih situacija, jer vozači nastoje da zaobiđu autobus dok izlaze putnici, pri čemu ugrožavaju njihovu bezbjednost. 

Davidović je dodao da će nakon završetka ovih radova slična intervencija biti izvršena i u Ulici Jovana Raškovića kod Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u naselju Paprikovac, gdje je uočeno slično ugrožavanje bezbjednosti putnika gradskog prevoza. 

Slične intervencije su urađene i prilikom izgradnje kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save u naselju Centar, kada su stajališta u Gundulićevoj ulici i Aleji Svetog Save izgrađena van kolovoza, što je poboljšalo bezbjednost putnika. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?