Nije predao potpise

Šta se desilo sa građanskim inicijativama Draška Stanivukovića?

  • 30.07.2019. 13:23

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković nije predao potpise građana koje je prikupljao prethodnih dana na Trgu Krajine u Banjaluci za dvije građanske inicijative.

Iako je 21. jula ove godine na konferenciji za novinare najavio da će sve završiti do sredine ove sedmice, tvrdeći da će na adresu Gradske uprave stići peticija sa potpisima 3.000 Banjalučana, to se nije dogodilo, saznaje portal Banjaluka.net iz dobro obaviještenih izvora Gradske uprave.

"Približavamo se cifri 3.000 potpisa, danas i sutra ćemo da premašimo taj broj, što je tri puta više nego što nam treba za jednu građansku, gradsku inicijativu. To ćemo da predamo kada sve sumiramo, vjerovatno utorak ili srijeda, sredinom naredne sedmice", izjavio je Stanivuković na konferenciji za novinare koja je održana 21. jula u Banjaluci.

Da stvar bude još zanimljivija, nakon što Stanivuković nije predao potpise, i sami građani koji su potpisivali peticiju, počeli su da postavljaju pitanje o njenoj validnosti. Isto tako, građani koji su u prethodnom periodu sprovodili građanske inicijative, pitaju se kako se uopšte i moglo ući u prikupljanje potpisa, jer kako im se čini, inicijativa koju je sprovodio Stanivuković, nije bila sprovedena po procedurama koje definiše zakon o referendumu i građanskoj inicijativi. Dodaju, ostaje im nejasan način takvog rada.

Izvor: Banjaluka.net