Medijsko-populistički rijaliti

Šta je obilježilo godinu dana Draška Stanivukovića na čelu Banjaluke?

  • Извор: АТВ
  • 27.12.2021. 19:12

Zaustavljeni projekti, sporne nabavke, zapošljavanja bez konkursa, afere u GU Banjaluka, konflikti u Skupštinskim klupama - sve ono što su rekli da se sa njima na vlasti nikada neće desiti, obilježilo je prvu godinu u kojoj je Draško Stanivuković na čelu Banjaluke. Gradonačenik to tako ne vidi, pa se svojim mandatom pohvalio i to na njemu svojstven način. Ovaj put je svoje stranačke kolege, Jelenu Trivić i Branislava Borenovića, poveo u šetnju da u neformalnom razgovoru pričaju o projektima, ali sve dok ih, po ustaljenoj navici, prate kamere.

Sa medijsko-populističkog rijalitija gradonačelnik mora preći na konkretne stvari, poručuju iz Skupštinske većine. Svi oni koji žive i rade u ovom gradu nemaju zbog čega biti zadovoljni, kaže predsjednik Skupštine. Mladen Ilić tvrdi, sav razvoj u Banjaluci je stao. 

"Grad Banjaluaka je imao problema od nekih osnovnih stvari i funkcionisanja grada, do nekih značajnih projekata infrastrukture koji u ovoj godini nisu ni započeti, a kamoli završeni, ako izuzmemo one koje je prethodna administracija započela. Smatram da je grad Banjaluka, ne samo usporio, nego i zaustavio svoj razvoj i tako nešto je definitivno neprihvatljivo", rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Kako bi naredna godina bila barem malo pozitivnija, iz Gradskog odbora SNSD-a traže usvajanje amandmana na budžet. Ono osnovno je, kažu, 100 KM za sve penzionere. Podrška prijedlogu SNSD-a stiže i iz ostatka koalicije.

"Moram da kažem da ćemo mi uložiti određene amandmane i dogovor je koalicije u kojoj svako ima nekoliko zahtjeva. Ja ovaj put želim da istaknem da je naša želja bila da grad BL sljedeće godine odvoji po 100 KM za sve i jednog penzionera u gradu Banjaluci", izjavio je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.

"Ono što se nalazi u amandmanima nije naša volja, nego odziv građana Banjaluke i svih mjesnih zajednica i tiču se osnovnih životnih pitanja. Očekujem da će gradonačelnik prepoznati ovu jasnu poruku koja je krajnje demokratska i politička i da ćemo u narednom periodu nastaviti takvim radom", ističe Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Amandmani iznose oko 4 odsto budžeta. Ovo je poruka gradonačelniku da na njih pristane, a ako se to ne desi, onda ulazimo u skupštinsku raspravu i proceduru, poručuju iz Skupštinske većine. Amandmani su, kažu, podneseni na vrijeme, i ne traže nerealno.