Počelo rušenje

Srušena stara konstrukcija Zelenog mosta FOTO

  • 02.07.2018. 12:01

Dotrajala konstrukcija Zelenog mosta biće uklonjena u narednih desetak dana, a gradnja novog mosta trebala bi početi sredinom ovog mjeseca, saopšteno je iz „Prijedorputeva“, izvođača radova.

Direktor ovog preduzeća Radenko Crnogorac, ističe da je toku uklanjanje čelične konstrukcije starog mosta.


"Dio konstrukcije je uklonjen tokom proteklog vikenda, a u narednim danima ćemo izgraditi pristupni put kako bi preostalu konstrukciju mogli da izvučemo na obalu", rekao je Crnogorac.

On očekuje da bi se ovaj dio posla mogao završiti u narednih pet do sedam dana, nakon čega bi mogli početi sa rušenjem stubova starog mosta.

"Kada završimo ovaj dio poslova i izgradimo pristupne saobraćajnice, očekujemo da bi polovinom mjeseca krenuli sa bušenjem rupa u koritu Vrbasa i postavljanjem šipova za stubove novog mosta", naveo je Crnogorac.

Ugovor o izgradnji novog mosta, koji predstavlja vitalnu vezu Obilićeva i Kočićevog vijenca, potpisan je prošlog mjeseca. Ugovor, u vrijednosti od 2.2 miliona KM, predviđa izgradnju mosta sa dvije trake, u dužini od 80 metara, uz predviđene pješačke i biciklističke staze. Novi most bi trebao biti izgrađen u narednih pet mjeseci.

Zbog dotrajale konstrukcije, Zeleni most zatvoren je za putnički saobraćaj u junu prošle godine.

Gradnja novog mosta jedan je od ukupno pet velikih infrastrukturnih projekata na području grada koji su finansirani iz emitovane emisije gradskih obveznica u iznosu od 6.2 miliona KM. Pored novog Zelenog mosta, novcem od obveznica biće finansiran nastavak Istočnog tranzita (novi dio do stadiona „FK Naprijed“), 1,5 kilometara puta prema Motikama, sportska dvorana na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, te nastavak vodovodnog sistema „Crno vrelo“, koji treba da obezbijedi vodu za 20.000 stanovnika sa rubnih dijelova Banje Luke.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина