Nezakonito srušena

Srušena "Kajak terasa", Stevanović najavio prijave

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2021. 20:34

"Kajak terasa" je srušena. Iako je investitor juče uklonio spornio dio gradonačelnik Banjaluke danas nije propustio priliku da se usika pored bagera. Terasa je nezakonito srušena, tvrdi Miloš Stevanović, advokat investitora - pordice Radišić.

"Pristustvujemo jednom činu vandalizma. Smatramo da je ovo poraz pravne države. Ja prosto ne mogu da vjerujem da je menadžment grada odlučio da uradi ovakvo nešto. Mislim da je ovo loše za svakog građanina Banjaluke i da su prekoračena sva moguća ovlašćenja i od strane gradonačelnika i komuanlne policije. Nije postupljeno po nalogu komunalne policije. Komunalan policija je odredila da se sruše samo tri elementa mi smo juče postupili po tome, ovo danas je zaista otišlo predaleko", rekao je Miloš Stevanović, advokat.

Očigledno je da ista pravila ne važe za sve. Stanivukoviću bi kako stvari stoje trebao mnogo veći bager, ili barem nekoliko njih. I to zato što još čak pet objekata u komšiluku Kajaka, na obali Vrbasa, nema neophodne dozvole. Tačnije, vodo-pravne akte, neophodne da bi se uz rijeke bilo šta gradilo. Nije ih izdala JU Vode Srpske. O tome gradonačelnik danas ne želi. A očito i o porodičnoj kući o kojoj je ATV ranije pisala, da ima upotrebnu i građevinsku dozvolu, ali nikad nisu dali na uvid rješenje kojim se poljoprivredno zemlište pretvara u gradsko-građevisnko. Što znači da Stanivukovićeva kuća, u zvaničnim dokumentima, ne postoji. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.