Skupštinska većina će uz amandmane podržati budžet grada Banjaluka

  • 12.04.2021. 13:05

Povodom aktuelne političke situacije i usvajanja gradskog budžeta, predstavnici Ujedinjene Srpske i njihove kolege iz drugih političkih partija u Banjaluci održali su konferenciju za novinare.

"Svi zdravstveni radnici i porodilje će dobiti po 500 KM od Grada. Samo dva amandmana ulažemo, što je daleko ispod tri odsto budžeta i time pokazujemo da smo za saradnju", rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić i poručio da niko ne može zaustaviti život u Banjaluci, pa čak ni gradonačelnik.

"Tvrdnje gradonačelnika da će grad Banja Luka stati ako se budžet ne usvoji, vidimo da je sve manje više funkcionisalo... Gradonačelnik je obmanuo građane svojim tvrdnjama. Želimo da usvojimo budžet, ali ne budžet u kojem nema kvalitetnih stvari", naveo je Neven Stanić iz Ujedinjene Srpske, te dodao kako od januara pružaju ruku saradnje gradonačelniku, ali da nisu naišli na adekvatan odgovor.

"Stanivuković je indirektno priznao da su naši amandmani dobri, time što je uputio svoje kontraamandmane. Podržaćemo ovaj budžet, da bi grad nastavio sa razvojem, ali ćemo ukazivati na sve nepravilnosti", zaključio je Stanić.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, rekao je da ukoliko ti amandmani ne budu prihvaćeni kao dio prijedloga budžeta, da će tražiti da se odbornici na zasjedanju izjasne o njima.

"Podržaćemo budžet, ali uz naše amandmane", poručio je Topić.