Rade na tome

Selektivan pristup provjeri ugostiteljskih objekata, zašto inspekcija nije kontrolisala sve?

  • 23.06.2021. 16:01

U Banjaluci postoji još lokala koji nemaju potpunu dokumentaciju za rad, a možda čak nemaju ni uslove da dobiju dozvolu, a ipak svi napori gradonačelnika Banjaluke usmjereni su protiv kafića Kajak i Agape, dok se od drugim ne govori.

ATV je o inspekcijskom nadzoru i dozvolama za rad pojedinih lokalia poslala upit Gradskoj upravi prije sedam dana, ali odgovor smo dobili tek danas da ćemo biti informisani. Gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da se tom temom bave.

"Neke od ugostiteljskih objekata koje ste spomenuli sam dobio informaciju da su određene svoje tende proširivali i da nemaju sve papire. Zamolio sam svoj tim za komunikacije da vas informiše. Po pojedinim lokalimama su preduzete lokacije i istina je da nemaju svu potrebnu određenu dokumentaciju, potrebno je određene stvari da dopune, a za neke možda čak i nema uslova da se poslije toga dobije dozvola jer dati lokacijski uslovi ne dozvoljavaju takvu vrstu mogućnosti", kaže Stanivuković.

Zbog čega su pojedini kafići odmah predstavljeni medijima kao problematični, dok o drugima nije bilo riječi, nema odgovora.

"Komunalna policija i inspekcija je bila na terenu, pored Kajaka i Agapea postoji još objekata. Neki se mogu legalizovati, neki ne", rekao je Stanivuković.

Prošlo je šest mjeseci otkako je Stanivuković preuzeo grad Banjaluka, a javnosti je u više navrata izlagan samo problem kafića Agape i Kajak. Temu o proispitivanje i ostalih ugostiteljskih objekata započela je ATV. U čijem vlasništvu su ti kafići i zbog čega su oni bili amnestirani istraga do sada, biće u naknadnom odgovoru Gradske uprave.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.