Petrićevac

Selaković i Radojičić položili kamen temeljac za višenamjenski objekat

  • 06.11.2019. 16:18

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, položili su danas kamen – temeljac za budući objekat dječijeg vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu, u okviru višenamjenskog objekta, čiju je izgradnju pomogla Vlada Srbije.

Tokom ceremonije, gradonačelnik Radojičić zahvalio se Vladi Srbije na donaciji od oko 1,4 miliona KM, kojom će na Petrićevcu biti izgrađen vrtić za više od stotinu mališana i objekat mjesne zajednice.

"Za ovaj objekat dugujemo veliku zahvalnost Vladi Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću jer se ovaj projekat realizuje zahvaljujući finansijskoj podršci Srbije u okviru velikog programa za više opština i gradova u Srpskoj i za srpsko stanovništvo u Federaciji BiH", kazao je Radojičić.

U okviru ovog projekta, Grad Banja Luka do sada je, vlastitim sredstvima, izgradio ambulantu porodične medicine u kojoj će biti pružane zdravstvene usluge za više od 6.700 pacijenata iz ovog naselja. U nastavku projekta, uz ambulantu, biće izgrađen vrtić i mjesna zajednica, sa salom od stotinu mjesta i više kancelarija.

Generalni sekretar predsjednika Republike Srbije Nikola Selaković rekao je da "Srbiji ne može da bude potpuno dobro ako to može ne podijeli sa Republikom Srpskom".

"Na inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Srbija je počela da pomaže i podržava različite vrste razvojnih projekata gradova i opština u Republici Srpskoj", rekao je Selaković.

Izgradnju vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu izvodi građevinsko preduzeće "Tekton"    i "Građenje Đurić", a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1,7 miliona KM. Radovi bi, po ugovoru sa izvođačem, trebali biti okončani u roku od 300 radnih dana.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?