Šargovac: Intenzivni radovi na izgradnji centralne saobraćajnice

  • 09.04.2020. 15:43

Proširenjem trase za buduću saobraćajnicu i početkom gradnje kanalizacije, ovih dana intenzivirani su radovi na izgradnji druge dionice puta u naselju Šargovac, u okviru projekta vrijednog 1,1 milion KM.

"Kako bi bila ubrzana gradnja ove saobraćajnice, u dogovoru sa mještanima, uporedo se izvode radovi i rješavaju imovinski odnosi na samoj trasi kako bi, i pored svih ovih problema sa epidemiloškom situacijom, što prije realizovali ovaj projekat", istakao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nova dionica Šargovačke ulice biće duga oko 900 metara, a saobraćajnica će biti izgrađena u punom profilu, sa kolovozom širine šest metara, obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom te javnom rasvjetom.

Izvođač radova je "Građenje Đurić", a vrijednost investicije je oko 1,1 miliona KM, dok je rok za završetak radova nešto više od pet mjeseci.

Prošle godine, urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za što je iz republičkog budžeta izdvojeno milion KM. Ove godine, projekat se nastavlja izgradnjom nove dionice, koja će biti finansirana iz gradskog budžeta.