Igor Radojičić

Saradnja sa Rusijom uživa iskrenu podršku građana

  • 14.09.2018. 12:45

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je posjeta gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka Republici Srpskoj još jedan dokaz razvijene saradnje Banjaluke i Sankt Peterburga, odnosno Republike Srpske i Ruske Federacije.

Govoreći na forumu "Strateški dijalog na temu saradnje Sankt Peterburga i Republike Srpske" u Banjaluci, Radojičić je rekao da se ovi odnosi razvijaju na obostrano zadovoljstvo i da politička saradnja gradskih i republičkih vlasti sa ruskim predstavnicima uživa i iskrenu podršku građana. 

"Kao što ste juče i sami rekli, ovdje se osjećate kao domaćin jer se dobro sjećamo i vaših ranijih posjeta na dužnosti opunomoćenog predstavnika predsjednika Ruske Federacije za centralni i federalni distrikt i drago nam je da se kontakti i saradnja nastavlja i na poziciji gubernatora", rekao je Radojičić, obraćajući se Poltavčenku. 

Prema njegovim riječima, ovo nije samo saradnja na nivou institucija ili ustanova, "već je široko prihvaćena i ima narodno razumijevanje i volju", a ove posjete su potvrda važnosti međusobnih odnosa, njegovanja razumijevanja i podrške. 

Radojičić je dodao da građani Banjaluke i Republike Srpske imaju iskrena i prijateljska osjećanja i prema ruskom narodu i prema ruskoj državi. 

"Kao gradonačelnik Banjaluke želim posebno istaći da smo, naročito u ovoj godini, imali veliku frenkvenciju susreta i kvalitet izuzetno visokog nivoa", rekao je Radojičić, podsjetivši da je Banjaluka ugostila predsjednika Parlamenta Sankt Peterburga Vječeslava Makarova i predsjednika Savjeta Federacije ruskog parlamenta Valentinu Matvijenko, te da se očekuje i posjeta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova. 

Radojičić je podsjetio da je prije desetak dana boravio u Moskvi na poziv gradonačelnika i istakao da je Banjaluka bila pozvana među 34 svjetske metropole. 

"Mislim da smo bili najmanji po broju stanovnika, ali nam je srce bilo veliko", naglasio je Radojičić. 

On je naveo da su mogućnosti saradnje brojne, dodavši da saradnja već postoji i da ima prostora za njen razvoj u privredi, energetici, trgovini, oblastima kulture, obrazovanja, turizma. 

"Naročito ističem da će duhovno jedinstvo i saradnju i osjećaj jedinstva podstaći izgradnja rusko-srpskog centra u Banjaluci i podsjećati na istorijsku bliskog i zahvalnost carskoj dinastiji Romanov, ruskoj državi, crkvi", poručio je Radojičić, dodavši da se raduje budućoj saradnji.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм