Gradska uprava

Sanirano klizište u Priječanima, nastavljena gradnja puta

  • 20.02.2020. 10:51

Poslije uspješne sanacije velikog klizišta u dužini od 200 metara, uz Vrbas, na putu za Priječane, nastavljena je izgradnja novog dijela saobraćajnice prema ovom naselju.

"Klizište je urađeno i trenutno se radi propust ispod trupa puta kojim će se vode iz Velikog potoka odvesti u Vrbas", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Očekuje se da bi i ovi radovi mogli biti gotovi do kraja iduće sedmice, a potom bi trebalo da počne gradnja oborinske kanalizacije i vodovoda. Sanacijom klizišta već su stvoreni uslovi i za proširenje trase puta što olakšva i kretanje vozila ovom dionicom na kojoj se izvode radovi.

Vrijednost radova u Priječanima iznosi 1,2 miliona KM, a izvođač je uveden u gradilište sredinom oktobra prošle godine. Uz novi dio saobraćajnice u dužini od 500 metara, na potezu od "Lovačkog bara" prema Priječanima, biće izgrađena kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište. Ovi radovi, koji su dio investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi", počeli su nakon što je prošle godine već izgrađen jedan kilometar saobraćajnice prema ovom naselju.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм