Banjaluka

Sanacija fontane kod Narodne skupštine RS

12:03, 24.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Građevinske ekipe započele su ovih dana sanaciju fontane ispred Narodne skupštine Republike Srpske, u namjeri da ovaj objekat učine znatno reprezentativnijim, nego što je to danas slučaj.

Kako je rečeno iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, planirana je obnova bazena i dijela prateće opreme ove fontane izgrađene još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA.

"Postojeće kamene ploče, koje otpadaju već godinama, biće zamijenjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljnje uticaje, a i daleko ljepše izgleda. Taj, novi materijal odnosno tzv. štampani beton, već je pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je, na primjer, fontana kod Medicinskog fakulteta", navode iz resornog odjeljenja.

Za ove radove iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 40.000 KM, a trebalo bi da budu okončani za dva mjeseca.

Od polovine prošlog mjeseca, odnosno sa dolaskom ljepšeg vremena, u punom kapacitetu su sve fontane na području grada: Trgu Krajine, Trgu palih boraca, u gradskim parkovima „Petar Kočić“ i „Mladen Stojanović“, u Bulevaru cara Dušana, kod Narodnog pozorišta RS, kod Medicinskog fakulteta, te fontana na kružnom toku (Krajiških brigada – I.G. Kovačića).