Jesenje uređenje Banjaluke

Sakupljeno je i odvezeno 427 tona otpada

  • 01.11.2018. 10:16

U prvom dijelu jesenje akcije uređenja i čišćenje grada, koja je trajala od 15. do 29. oktobra, sakupljeno je i odvezeno 427,28 tona otpada.

.Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, na gradskom području prikupljeno je 223,54 i na seoskom 203,74 tone.

U tom periodu, odvoz otpada je bio organizovan iz mjesnih zajednica: Karanovac, Srpske toplice, Obilićevo I i II, Starčevica, Vrbanja, Ada, Debeljaci, Česma, Priječani, Krupa na Vrbasu, Rekavice I i II, Krmine, Agino selo, Bočac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Kola, Goleši i Čokorska polja.

U toku je drugi dio ove akcije, kojim su obuhvaćene mjesne zajednice: Kočićev vijenac, Pobrđe, Lauš I i II, Paprikovac, Petrićevac, Bulevar, Centar I i II, Borik I i II, Nova varoš, Rosulje, Lazarevo I i II, Zalužani, Kuljani, Drakulić, Šargovac, Motike, kao i: Bronzani majdan, Stratinska, Borkovići, Kmećani, Bistrica, Saračica, Piskavica, Verići, Šimići, Potkozarje, Mišin han, Prijakovci i Dragočaj.

Akcija završava 10. novembra, do kada sugrađani mogu na za to predviđena mjesta da odlože sav krupni otpad, izuzev građevinskog.

Istovremeno, u okviru uređenja i pripremanja gradskih cvijetnjaka za zimske uslove – zasađeno je sezonsko cvijeće. Riječ je o vrsti belis, koja će od ove godine zamijeniti  viole, koje su do sada sađene.

Jesenju akciju, nadležne gradske službe provode u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima „Čistoća“ i „Eko euro tim“, koja će odvoziti otpad.

Тагови: