Igor Radojičić za ATV

Razmišljamo o potpunoj zabrani okupljanja na određenim mjestima

  • 29.03.2020. 20:26

Gradski štab za vanredne situacije u Banjaluci produžio je preventivne mjere za još 14 dana s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić gostujući u Centralnim vijestima ATV-a pojasnio je da će sve preventivne mjere biti produžene do 13.aprila, a odnose se na gradski prevoz, predškolsko vaspitanje, trgovinsku i ugostiteljsku djelatnost, zanate i usluge, javna okupljanja.

On je istakao da zabrinjava činjenica da se dolaskom lijepog vremena povećao broj lica na izletištima.

"Jedna stvar koja nas zabrinjava jeste da sa lijepim vremenom se opet povećao broj lica koja su vani ili na izletištima ili omiljenim mjestima okupljanja, što nije dobro. Zdravstveni radnici su rekli da je u ovim uslovima dobro prošetati, međutim ako imamo na jednom mjestu ogroman broj ljudi to je naprosto suprotno od onoga što želimo da postignemo", rekao je Radojičić za ATV.

On kaže da se razmišlja o potpunoj zabrani okupljanja na određenim mjestima.

"Već danima razmišljamo da li ići u potpunu zabranu okupljanja na određenim mjestima ili na dalje ograničavanje kretanja. To nije popularno, ali ako bi se i dalje nastavila ova situacija koju smo gledali i juče i danas, mi bismo morali ići na pooštravanje ovih mjera", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Тагови: