“Rajaner” nudi mogućnost rezervisanja karata za letove s banjalučkog aerodroma

  • 13.06.2020. 13:21

Avio-kompanija “Rajaner” nudi mogućnost rezervisanja karata za letove koje imaju s banjalučkog aerodroma, a prvi letovi su planirani za početak avgusta.

Tako je moguće rezervisati kartu za Memingem u Njemačkoj od 1. avgusta, a za Brisel 3. avgusta. Za isti dan, 3. avgusta, može se kupiti karta za let iz Banjaluke do Beča, a riječ je o novoj liniji koja je ranije najavljena i plan je da putnike prevozi kompanija “Lauda”, koja je u vlasništvu “Rajaner”.

Može se rezervisati karta i za Frankurt, a prvi let je predviđen tek 26. oktobra. Za taj datum je planirana još jedna nova linija, za Milan Bergamo.

Linije za Stokholm nema, u skladu s najavama iz prošle godine o ukidanju.

“Rajaner”, koji je počeo da prevozi putnike krajem 2018. s banjalučkog aerodroma, sve linije je obustavio polovinom marta zbog pandemije novog korona virusa.

Šta ako…

Upućeni kažu da to što se mogu rezervisati, odnosno kupiti karte za predviđene letove od avgusta s aerodoroma u Banjaluci ne znači da će zaista i biti, odnosno da je riječ o planu i da sve zavisi od epidemiološke situacije.

Uprava banjalučkog aerodroma, koja je ranije saopštila da stalno razgovaraju s predstavnicima “Rajanera” u vezi s ponovnim uspostavljanjem linija za Evropsku uniju, nije mogla da se izjasni zvanično o ovome.

Istovremeno, “Rajaner”, najveća evropska vazduhoplovna niskobudžetna kompanija, na svom veb sajtu obavještava da 1. jula obnavljaju 40 odsto letovova. Plan je da uspostave 1.000 letova za 90 odsto odredišta do kojih su letjeli prije pandemije pod uslovom da se ukinu vladina ograničenja letova i primjene efikasne javno-zdravstvene mjere na aerodromima.

– Od jula ćemo ponovo početi da letimo iz većine od svojih 80 baza širom Evrope. Biće manje dnevnih, odnosno sedmičnih frekvencija – navode u ovoj kompaniji.

Mjere zaštite

Napominju da je nošenje maski na aerodromima i u avionima obavezno, te da su svi avioni “Rajanera” opremljeni HEPA filterima za vazduh koji su “slični onima koji se koriste u kritičnim bolničkim odjeljenjima”. Dodaju da se sve unutrašnje površine aviona dezinfikuju svake večeri hemijskim sredstvima, koja djeluju više od 24 sata.

– Uz provjeru temperature i obaveznih maski na licu, fizičko distanciranje na aerodromima i letjelicama će se postići tamo gdje je to moguće – poručuju iz “Rajanera”.

Sve novčane transakcije u avionu biće isključivo bezgotovinske, a grickalice i pića će biti unaprijed upakovane. Stanje u redu za toalet je zabranjeno.

– Nakon četiri mjeseca, vrijeme je da Evropa ponovo leti kako bismo ponovno ujedinili prijatelje i porodice, omogućili ljudima da se vrate na posao i ponovo pokrenuli evropsku turističku industriju koja pruža milione radnih mesta – poruka je generalnog direktora ove kompanije Edija Vilsona.

Za Beograd dva puta sedmično

S banjalučkog aerodoroma moguće je otputovati jedino u Beograd. Avio-kompanija “Er Srbija” je ovu liniju ponovo uvela od 4. juna, nakon pauze od više od dva mjeseca zbog pandemije ovog korona virusa. Linija Beograd – Banjaluka za sada će se održavati dva puta sedmično.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.