Zatvoren za saobraćaj

Radovi na Zelenom mostu počinju 14. juna

  • 11.06.2018.09:48

Zeleni most, koji je zbog dotrajalosti zatvoren za prolaz vozila od oktobra prošle godine, od četvrtka, 14. juna biće zatvoren i za pješački i biciklistički saobraćaj, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U četvrtak, građevinci „Prijedorputeva“ ulaze na gradilište i počinju sa radovima na uklanjanju konstrukcije starog mosta. Zbog početka radova i formiranja gradilišta – ovog ljeta neće biti moguće kupanje na gradskoj plaži kod Zelenog mosta, s obzirom na to da će plažu zauzeti građevinska mehanizacija.

Prema ugovoru sa izvođačem, radovi na mostu trebalo bi da budu  okončani do decembra ove godine.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve apeluju na sugrađane za razumijevanje u toku trajanja radova, imajući u vidu važnost projekta za cijeli grad.

Izgradnja novog mosta na ovoj lokaciji jedan je od ključnih infrastrukturnih projekata u ovoj godini, i od vitalne važnosti za saobraćaj u ovom dijelu grada.

Zbog dotrajale konstrukcije, most je zatvoren za prolaz vozila od oktobra prošle godine.

Radove na izgradnji novog Zelenog mosta, u vrijednosti od 2,2 miliona KM, izvešće konzorcijum, na čelu sa „Prijedorputevima“. Novac za izgradnju mosta obezbjeđen je emisijom gradskih obveznica.

Prema projektu, novi most, koji će spojiti Obilićevo i Kočićev vijenac, biće dužine 80 metara i širine 14 metara.