Vrijeme im ide na ruku

Radovi na pješačkoj zoni u punom jeku

  • 19.02.2020.10:31

U okviru druge faze obnove centralne pješačke zone, na potezu kod Palate predsjednika, ovih dana počeli su radovi na izgradnji podzemnih instalacija.

"U toku su radovi na postavljanju kanalica za odvodnju oborinskih voda, kablovske kanalizacije, vodovoda i instalacija za buduću rasvjetu", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, izvođači su intenzivirali radove na ovom projektu, a prema najavama, već od naredne sedmice trebale bi početi priprema za betoniranje podloge. Nakon toga, odnosno krajem ovog mjeseca, biće zasađena i stabla u okviru pješačke zone.

Obnova pješačke zone, vrijedna 1,2 miliona KM, počela je u septembru, a prema ugovoru, izvođač radova ima rok od 150 radnih dana da završi ovaj posao.

Poslije završetka prve faze, kojom je bio obuhvaćen prostor ispred i uz Banski dvor, u toku je druga faza koja podrazumijeva popločavanje dionice uz objekat Palate predsjednika, u pravcu prema Akademiji nauka i ugostiteljskim objektima u Ulici Bana Milosavljevića.