Veliki planovi

Radojičić za ATV: Počinje serija kapitalnih investicija u Banjaluku

  • 11.03.2019. 19:29

Počinjemo sa serijom velikih, kapitalnih ulaganja u našem gradu, a oni koji su prekinuti zbog zime se nastavljaju - izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, gostujući u Centralnim vijestima Alternativne televizije.

Među projektima koji se dovršavaju, gradonačelnik je izdvojio - završetak rekonstrukcije vrtića "Bubamara", Šargovačku ulicu, novi vodovod u Jagarama, novi objekat MZ Lauš, ambulantu, MZ i vrtić na Petrićevcu, ulicu Kralja Aleksandra, otvaranje "Delta planeta" i kružni tok kod njega, novi most u Dragočaju, ali i mnoge druge projekte.

"Kroz ove projekte imamo indirektno i direktno povećanje broja zaposlenih. Samo na tri krupna posla - koji su doduše privatne investicije, ali je grad u njima učestvovao na svoj način - biće oko 2.500 radnih mjesta. Mislim na novi šoping centar, na neke nove kapacitete u Ramićima, na novi hotel, ali i na neke dodatne prostore", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Banjaluke ocjenjuje da će Banjaluci zbog ovakvog obima posla nedostajati radnika u građevinarstvu, ali i pratećim službama.

"Naš koncept je - Banjaluka kao regionalni centar. Tome pomaže aerodrom sa većim brojem novih linija, ali i šoping centrom koji pretenduje da bude regionalan. To su desetine hiljada novih gostiju u našem gradu", procjenjuje Radojičić.

Banjaluka već radi na povećanju hotelskih kapaciteta za te posjetioce sa novim "Meriot" hotelom, ali uskoro planiramo da otvorimo međunarodni konkurs za novu multifunkiconalnu kongresnu/konferencijsku dvoranu, kako bi se u Banjaluci razvijao i taj vid turizma, ističe Radojičić.

Prošle godine je grad uložio 30 miliona KM u kapitalne projekte, a ove godine je već planirano 20 miliona. Sa rebalansom gradskog budžeta, najavljenim za maj, Radojičić očekuje da ta brojka pređe 35 miliona. Ističe da su u mijenjanju izgleda Banjaluke učestvovali mnogi privatni investitori, ali i Vlada Republike Srpske.

"Vjerujem da ćemo nakon četiri godine mog mandata mogli da kažemo da imamo barem tri nova mosta, urbano transformisan centar grada, velika područja oko grada sa riješenim vodosnabdijevanjem, transformisan saobraćaj i mnoga nova mjesta u vrtićima i školama - dakle jedan grad koji se ubrzano mijenja", zaključuje Radojičić.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм